Menü

Valley station at Giggijoch in Sölden

The new Giggijoch gondola - including valley and mountain station - was constructed in only seven months.

The confined construction site in the valley determined the architecture of the gondola station, explaining why the entrance floor was raised to a height of 13 metres, against the backdrop of a sophisticated perforated patterned aluminium façade, creating a surprisingly realistic representation of the Ötztal Alps. The entrance floor and façade are supported by a hot-dip galvanized steel construction. The slim U-shaped concrete core of the building fully houses the cable car engineering and opens up towards the mountain with a 21-metre freely projecting roof structure

The steel construction was galvanized by ZINKPOWER Brunn and Moson.

© Bergbahnen Sölden, Rudi Wyhlidal